cieciorella

Cieciorella, czyli prawie nutella z ciecierzycy i kakao

Jesteś tu? Czytasz ten przepis? Może spróbujesz jutro zrobić na śniadanie ten krem z ciecierzycy, kakao i masła orzechowego. Najlepiej dosłodź go miodem. Przepis jest banalny do zrobienie i zapamiętania.

Składniki:
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
3 łyżki masła orzechowego
3 łyżki miodu
3 łyżka kakao

Ciecierzycy przepłucz na sicie. Przełóż wszystkie składniki do miski i zblenduj na gładką masę. Jeżeli masa trudno się blenduje dodaj łyżkę lub dwie wody.

Tak, to już gotowe!

Cieciorella najlepiej smakuje z żytnim pieczywem, naleśnikami albo wyjadana łyżką z pudełka.



Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *