ciastka z dynią

Super proste ciasteczka z dynią i czekoladą

Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Małą przekąskę, która uspokoi nasze brzuszki. Te ciastka to robią, ale musicie uważać, żeby nie zjeść od razu całej porcji. Podzielcie się z kimś!

Składniki:

  • szklanka puree z dyni
  • 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki miodu lub cukru
  • 2-3 łyżki dowolnej mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • garść żurawiny
  • 40 g czekolady

Wykonanie:

  • Siekamy czekoladę na mniejsze kawałki.
  • Mieszamy puree, płatki owsiane, olej, sodę, mąkę, cukier lub miód i cynamon.
  • Jeżeli masa przykleja się do dłoni dodajemy łyżkę mąki.
  • Dokładamy żurawinę i czekoladę. Formujemy kuleczki, które spłaszczamy na blaszce.
  • Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciastka z dynią

Najlepiej smakują prosto z piekarnika. Uważajcie, żeby się nie poparzyć 🙂

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *